Om Bjorn Lunden / Pressrum / Sara och Rickard får Björn Lundén-stipendiet 2021

Ekonomistudenterna Sara Bolinder och Rickard Blees, som läser sista året på ekonomprogrammet vid Högskolan i Gävle, får årets Björn Lundéns stipendium. Stipendiet på 10 000 kronor ges till den eller de studenter som under läsåret skrivit den bästa uppsatsen på temat digitalisering på redovisningsområdet. 

Publicerad: 2021-10-14

Den vinnande uppsatsens titel är ”Digitaliseringens påverkan på den auktoriserade redovisningskonsultens yrkesroll i mindre redovisningsbyråer”. Juryns motivering är ”att uppsatsen på ett mycket bra sätt belyser hur den ökade digitaliseringen förändrat redovisningskonsultens roll och arbetssätt”.

Så hur känns det, Sara och Rickard, att få årets Björn Lundén-stipendium?

– Det är väldigt roligt att få den utmärkelsen efter många timmars arbete med att färdigställa vår uppsats. Att också få den av Björn Lundén som är en stor aktör i branschen gör det extra roligt.

Har ni genom arbetet med uppsatsen fått insikter som ni vill dela med er av till redovisningskonsulterna, något tips kanske?

– Eftersom vi båda arbetat inom branschen under studietiden har vi varit med sen tiden mycket var manuellt. Genom uppsatsen och vår intervjustudie har vi fått insikten av att digitaliseringen är framtiden. Det är ett effektivare och roligare sätt att arbeta som avsätter tid för andra arbetsuppgifter. Tipset vi vill ge till de som ännu inte kommit i gång är att våga ta det första steget.

Hur ser framtiden ut för dig Sara?

– I slutet av studietiden fick jag chansen att börja på en nystartad byrå. Inom detta företag ser jag stora möjligheter för mig att utvecklas som redovisningskonsult. Det är extra roligt när jag får jobba med digitala lösningar och rådgivning för varje enskilt företag.

Och för dig Rickard?

– Jag arbetar med revision och har gjort det under min studietid. Inom de närmsta åren planerar jag att skriva provet för att slutligen bli auktoriserad revisor.

Om stipendiet

Som ett av Sveriges ledande kunskaps- och programvaruföretag inom redovisning, skatt och personal vill Björn Lundén stimulera studenter som väljer att fördjupa sig inom dessa områden. Därför delar Björn Lundén ut ett stipendium på 10 000 kr till årets bästa uppsats om den pågående digitaliseringen på redovisningsområdet.

Kontakt:

Pål Carlsson, Björn Lundén, pal.carlsson@bjornlunden.se, 0650-541400