Ekonomisk förening

Förening som genom ekonomisk verksamhet tillvaratar medlemmarnas ekonomiska intressen. Den bygger ofta på producent- eller konsumentkooperativ grund. En ekonomisk förening ska ha minst 3 medlemmar. Medlemmarna ska anta stadgar samt välja styrelse och revisorer. Föreningen ska registreras hos Bolagsverket och blir därigenom en självständig juridisk person. Det innebär bland annat att medlemmarna inte har något personligt ansvar för föreningens skulder. Föreningen ska anmälas för registrering senast 6 månader efter bildandet.

Ordlista - Ordförklaring för ekonomisk förening - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för ekonomisk förening - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för ekonomisk förening - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.