Bokslut & årsredovisning / Digitala årsredovisningar ökar i antal

Digitala årsredovisningar ökar i antal

Faktagranskad artikel

Antalet digitalt inlämnade årsredovisningar når ständigt nya rekordnivåer. Enligt Bolagsverket var det under fjolåret 46% eller 326 567 stycken som lämnades digitalt.

Publicerad: 2024-02-16

Den här utvecklingen gläder naturligtvis Bolagsverket då de kan ge snabbare service än om årsredovisningarna kommer in på papper. Lämnas årsredovisningen digitalt och handlingarna är kompletta, så registreras och offentliggörs de samma dag som de kommer in till Bolagsverket.

Men inte nog med det – Bolagsverket är också väldigt glada över att det har skett en stor ökning av andelen digitala årsredovisningar med revisionsberättelse. På ett år har dessa ökat från omkring 25 000 till strax under 45 000.

Med BL Bokslut kan du jobba digitalt med hela bokslutsflödet – från upprättande av bokslutet till signering och inlämning av årsredovisningen.

Faktagranskat innehåll du kan lita på

Den här artikeln är skriven och faktagranskad av medarbetare på Björn Lundén med lång erfarenhet av det aktuella ämnet.

Björn Lundén är ett kunskaps- och programvaruföretag som startades redan 1987 och som sedan dess förenklat företagarnas vardag genom smarta och lättanvända lösningar inom främst redovisning, lön och skatt.

Varsågod att ta del av vår samlade företagskunskap!