Kurser / Skattekurser / Incitamentsprogram – behålla och belöna personal
Skattekurser - Utbildning / kurs inom skatt på distans, online eller kurslokal - Björn Lundén - Incitamentsprogram – behålla och belöna personal - ctl00_cph1_eCourseProductHeader_prodImage
Online

Incitamentsprogram

– behålla och belöna personal

Incitamentsprogram är ett vanligt sätt att behålla och belöna kvalificerad personal i företaget. I den här webbkursen går Urban Kardvik igenom vad man bör tänka på när man utformar ett incitamentprogram. Han använder fyra konkreta exempel på företag med olika utmaningar och ger förslag på lämpliga upplägg utifrån företagets situation.


1 890:-
Direkt tillgång. Kursen levereras online. Du har tillgång till kursen i sex månader från köptillfället. Moms tillkommer.

Betalkort eller faktura (ingen avgift)

 • Skattekurser - Utbildning / kurs inom skatt på distans, online eller kurslokal - Björn Lundén - Incitamentsprogram – behålla och belöna personal - ctl00_cph1_eCourseTrustIcons_trustIconsCplpg3426_trustImg
  Effektivt

  Extremt tids- och kostnadseffektivt sätt att gå kurs

 • Skattekurser - Utbildning / kurs inom skatt på distans, online eller kurslokal - Björn Lundén - Incitamentsprogram – behålla och belöna personal - ctl00_cph1_eCourseTrustIcons_trustIconsCplpg3427_trustImg
  Var du vill

  Du går kursen var du vill, när du vill och i din egen takt

 • Skattekurser - Utbildning / kurs inom skatt på distans, online eller kurslokal - Björn Lundén - Incitamentsprogram – behålla och belöna personal - ctl00_cph1_eCourseTrustIcons_trustIconsCplpg3429_trustImg
  Hur du vill

  Dator, surfplatta eller mobil – du väljer

 • Skattekurser - Utbildning / kurs inom skatt på distans, online eller kurslokal - Björn Lundén - Incitamentsprogram – behålla och belöna personal - ctl00_cph1_eCourseTrustIcons_trustIconsCplpg3428_trustImg
  Nya kunskaper

  Varierat innehåll med en lämplig mix av teori och praktik 

Incitamentsprogram

Incitamentsprogram är ett vanligt sätt att behålla och belöna kvalificerad personal i företaget. I den här webbkursen går Urban Kardvik igenom vad man bör tänka på när man utformar ett incitamentprogram. Han använder fyra konkreta exempel på företag med olika utmaningar och ger förslag på lämpliga upplägg utifrån företagets situation.

Du får även en genomgång av skattereglerna kring anställdas förvärv av värdepapper i samband med ett incitamentsprogram.

Kursen är framtagen av Sanoma Utbildning och Björn Lundén AB.

Ur innehållet:
 • Val av incitamentsprogram

 • Bonusprogram

 • Personaloptioner

 • Kvalificerade personaloptioner

 • Teckningsoptioner

 • Köpoptioner

 • Värdering av aktier och optioner

 • Hur påverkar aktieägaravtalet värdet?

 • Skattereglerna kring anställdas förvärv av värdepapper

 • Reglerna om kvalificerade andelar

 • Engagerade medarbetare

 • Exempel med typföretag 

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar med skatter, t ex på redovisnings- eller revisionsbyrå, eller på annat sätt kommer i kontakt med frågor kring incitamentsprogram.

Kursupplägg

Kursen består av inspelade föreläsningar samt ett textmaterial.

Förkunskaper

För att tillgodogöra sig kursen bör deltagaren ha grundläggande kunskaper inom beskattning. 


Praktisk information

Kursledare

Urban Kardvik

Kurslängd

Onlinekursen motsvarar ca 2 timmars klassundervisning.

Auktorisation/Utbildningstimmar

2 utbildningstimmar skatt

SRF

SRF Konsulterna tillämpar särskilda beräkningsregler för aktualitetsutbildning för auktorisation. För dig som är auktoriserad redovisningskonsult ger kursen 2 h (Skatt) och för dig som är auktoriserad lönekonsult ger kursen 2 h (Lön).

Kursintyg

Deltagare som genomför kursens samtliga avsnitt får ett kursintyg.

Fungerande enheter

Våra onlinekurser fungerar i alla datorer, surfplattor och mobiler med webbläsare. Du måste ha tillgång till internet.

Användarvillkor

Från köptillfället har du tillgång till kursen i 6 månader. Efter genomfört köp får du mejl med instruktioner och inloggningsuppgifter. Du hittar din onlinekurs i onlinekursportalen på mitt.blinfo.se.

Inloggningsuppgifterna är personliga och du kan endast få kursintyg för en deltagare per köpt kurs.

Omdömen

  Jag älska Björn Lundén, men den här kursen var INTE bra. Låt mig försöka vara konstruktiv i min kritik. Det första är presentationen. Det finns en människa där, men helt i onödan. Allt som görs är att läsa robotaktigt från en prompter. Det skulle lika gärna kunna vara en uppläsningsröst i webbläsaren, som läser texten, kanske med en avatar som rör på munnen. Ingen inlevelse, inga förtydliganden, ingen energi, inget pekande och förklarande (förstår att han står framför en greenscreen - men det går ändå). Sedan är det det pedagogiska. Det är flera saker man skulle vilja få förklarat lite bättre. Det fanns t.ex. en graf man kunde klicka upp, där man kunde pekat och sagt att "här ser vi att vid inlåsning, då blir det så och så". Fick se om stycken för att försöka lista ut vad som menades. Slutligen är det materialet som verkar osammanhängande sammansatt. Det inleds med en presentation av "fyra företagstyper" som man först kan undra om de verkligen är heltäckande. Men dessa anknyts inte till i någon större utsträckning. Hade kanske förväntat mig att de då skulle vara basen för "låt oss nu titta på vilka program som passar vilka företagstyper" eller dylikt. Och det saknades praktiska användningsexempel såsom "Aktieinköp är ofta något som anställda backar lite för, men man kan lösa det på ett bra sätt om man gör så här och så här". Därtill känns det som uppenbara följdfrågor inte adresserades. T.ex. om man nu har ett avtal som styr värderingen på aktier (som nämns kring Aktieinköp), ska då förmånen värderas enligt det avtalet eftersom de inte kan få ut marknadsvärde, eller fortfarande enligt marknadsvärde? Det blir helt enkelt inget flyt och ingen röd tråd i kursen. Det är inte "nu ska vi lära oss det här och det här, men vi börjar med att..." Utan bara mata på med ganska aparta stycken utan tydlig röd tråd, som sagt. Jag VET att ni kan så mycket bättre än det här!

  Svara| 
   | | | |::1
Skattekurser - Utbildning / kurs inom skatt på distans, online eller kurslokal - Björn Lundén - Incitamentsprogram – behålla och belöna personal - ctl00_cph1_EkursSaHarGorDu_sahargorduimage

Så här funkar en onlinekurs:

 1. Köp onlinekurs - från köptillfället har du tillgång till onlinekursen i 6 månader i ekursportalen.
 2. Aktivera konto – du får ett mejl från oss med information om registrering och inloggning.
 3. Gå kursen – helt i din egen takt. Kurserna innehåller filmade föreläsningar, förtydligande texter och bilder. Du kan pausa kursen och gå särskilt intressanta avsnitt flera gånger.
 4. Begär kursintyg – efter genomförd onlinekurs kontaktar du oss för att få ett kursintyg.

Stora Onlinekurspaketet

- säkra din fortbildning och dina utbildningstimmar för 990:-/mån!

Med Stora Onlinekurspaketet får du som redovisningskonsult eller revisor tillgång till de flesta av våra onlinekurser inom skatt, personal och redovisning. Till en låg månatlig kostnad har du ständig tillgång till den utbildning du behöver.

Vill du ha hjälp att välja rätt?

Ring oss på 0650-54 14 00 eller fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig!