Interimsstyrelse

Tillfällig styrelse som formellt inte är en styrelse.

Innan en organisation är formellt bildad, brukar man utse några personer att ta hand om de åtgärder som behövs för själva bildandet. Dessa personer bildar då en interimsstyrelse. Först när organisationen är bildad, tar denna över ansvaret för avtal mm som interimsstyrelsen ingått, även för tiden före bildandet. Fram till dess är personerna personligen bundna av alla överenskommelser de ingått för organisationens räkning.

Interimsstyrelsen kan inte fatta några viktigare beslut. Det handlar om att kalla till konstituerande bolagsstämma/föreningsstämma, ge förslag till bolagsordning eller stadgar, ta kontakt med banken, beställa registreringshandlingar och liknande åtgärder inför bildandet.

Ordlista - Ordförklaring för interimsstyrelse - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för interimsstyrelse - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för interimsstyrelse - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.