Intraprenad

Förekommer i offentlig sektor och innebär att personalen på t ex en kommunal enhet driver sin verksamhet som om det vore ett eget företag.

Till skillnad från entreprenader är det fortfarande en kommunalt ägd och driven verksamhet med personal som fortfarande är anställd av kommunen.

En intraprenad kan beskrivas som en resultatenhet med utökade befogenheter samt utökat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Den kan startas antingen av en personalgrupp eller om förvaltningens eget anbud vinner vid en upphandling. Intraprenadens verksamhet styrs genom en överenskommelse mellan beställare eller förvaltningsledning och intraprenad. Kravspecifikationen som ligger till grund för överenskommelsen styr verksamhetens art, omfattning och ansvarsområde.

Ordlista - Ordförklaring för intraprenad - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för intraprenad - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för intraprenad - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.