podd_header2.jpg

Drivaegetpodden – säsong 2016

– få tips på hur du framgångsrikt driver eget företag

Podden tar upp allt som har med företagande att göra. Oavsett om du är nystartad eller har haft ditt företag ett tag.

Du kan lyssna direkt här på sidan eller i Soundcloud eller på Acast. Genom att följa oss där missar du inga avsnitt! Du hittar även podden via Itunes.

Om du har en RSS-läsare kan du följa poddens RSS-flöde här:   RSS-icon_liten.png


Övriga säsonger:


– 2016 –

Avsnitt 10 – Specialavsnitt med gäst Annica Andersson där vi diskuterar tankar och reflektioner kring redovisningsbranschen, mm

I det här avsnittet gästas vi av Annica Andersson som har jobbat i 24 år som revisor på en av dom större revisionsbyråerna men som nu tagit steget och startat en egen redovisningsbyrå – Ekonomikontoret i Hjo. Fru Andersson, som är hennes alias, skriver och publicerar även böcker på sitt bokförlag Avalan förlag. Hon har med andra ord massor av erfarenheter från branschen men också många bollar uppe i luften samtidigt. Hör hennes intressanta tankar och åsikter kring redovisningsbranschen samt hennes goda råd – både till företagare och till redovisningsbyråer! Lagom till jul ger hon även er lyssnare ett riktigt bra erbjudande… 

Lyssna i Soundcloud »

Avsnitt 9 – Nyheter och frågor

Som vanligt svarar vår trio på frågor från lyssnare och pratar om det senaste inom företagarvärlden – amerikanska valet, digitala pengar samt utredningen kring 3:12.

God lyssning!


Lyssna i Soundcloud » 

Avsnitt 8 –  Specialavsnitt med gäst Angela Hafström som driver egna företaget Mormor Magdas Därproducerade Glass

I det här avsnittet har vi äran att ha fått bjuda in en gäst – Angela Hafström som driver och startade företaget Mormor Magdas Därproducerade Glass. Hör oss prata om hur hon gick från affärsidé till fullfjädrat företag, vad som har hänt under vägen, hur hon hanterar att hennes företag växer och blir större samt vilka råd och tips hon har till alla som funderar på att starta eget. 


Lyssna i Soundcloud »


Avsnitt 7 – Pensionssparande, fonder och aktier
med vår gäst Anders Engman

I det här avsnittet har vi bjudit in Anders Engman som gäst, han kommer att prata om allt som rör pensionssparande, fonder och aktier. Det är blir ett mycket intressant avsnitt för alla oss som gillar att prata om privatekonomi, företagsekonomi och sparande! Anders ger sitt perspektiv och sina synpunkter på hur han tycker att man ska tänka kring pensionsparande, vad som är mest fördelaktigt – lågrisk eller högrisk? Lyssna och få inspiration till ert sparande!


Lyssna i Soundcloud »

Avsnitt 6 – När företaget växer

När du startat ditt företag siktar du säkert på att din affärsidé ska bli så framgångsrikt att ditt företag växer och det blir aktuellt att till exempel anställa din första personal.
Vad ska du då tänka på när du ska anställa någon? Kommer dina anställda behöva någon typ av utbildning och hur motiverar du dina anställda? Måste ni börja tänka på rutiner och roller för att verksamheten ska fungera som bäst? Kommer det att behövas en tillväxtplan? Vi svarar på alla dessa frågor som kan dyka upp när ens företag växer och som vanligt svarar vi även på våra lyssnares inskickade frågor samt ger er vår senaste nyhetsbevakning om vad som har hänt/är på gång i företagarvärlden!


Lyssna i Soundcloud »

Avsnitt 5 – Crowdfunding med vår gäst Olle Eriksson

Vi fortsätter i temat Kapital & finansiering och fördjupar oss mer genom att bjuda in en gäst, Olle Eriksson, som har ett genuint intresse kring finansieringssättet Crowdfunding, eller Gräsrotsfinansiering som det också kan kallas. Crowdfunding kan vara ett bra sätt att finansiera sin affärsidé om inte ett vanligt lån hos banken är ett alternativ. Det är ett relativt nytt finansieringssätt men som har slagit igenom och det finns allt fler Crowdfunding-sidor man kan registrera sig på och börja sin insamling av pengar till sin affärsidé. Olle Eriksson berättar mer om detta i avsnittet. Lyssna och få inspiration!

Har du frågor eller synpunkter om avsnittet – skriv till oss på Twitter: @bjornlundeninfo.


Lyssna i Soundcloud »


Avsnitt 4 – Kapital & finansiering

När du är redo att komma igång med ditt nystartade företag är ju bara frågan som kvarstår – hur ska du finansiera företaget och kunna betala för allt? I det här avsnittet kommer vi att prata om just detta – måste man till exempel nödvändigtvis ta lån och hur mycket pengar behöver man egentligen i början? Hur fungerar det med leasing och factoring? Som vanligt svarar vi även på frågor från våra lyssnare, ger dom senaste nyheterna inom företagande och ger våra bästa tips till företagare!


Lyssna i Soundcloud »

Avsnitt 3 – Starta företag

Hur gör jag när jag ska starta ett företag? Vem kontaktar jag, eller gör jag allt själv? Och vad är det egentligen jag bör tänka på inför en företagsstart och under mitt företagande? Vi kommer i det här avsnittet att gå igenom alla viktiga steg du bör tänka igenom vid en uppstart av ett nytt företag, och såklart - hur du driver ditt företag på bästa sätt genom att ge er våra tips på vad du ska tänka på och vad du ska undvika!  

Har du frågor om detta avsnitt, skriv till oss på Twitter: @bjornlundeninfo

Lyssna i Soundcloud »


Avsnitt 2 – Bästa företagsformen

Vilken är den bästa företagsformen nu när jag ska starta företag? Vilken företagsform passar för min företagsidé? Vilka för- respektive nackdelar finns det med de olika företagsformerna. Dessa frågor kan vi förhoppningsvis ge svar på i detta avsnitt. Vill du lyssna på en viss företagsform kan du spola fram enligt följande:

  • Aktiebolag - 22.56
  • Enskild firma - 33.57
  • Handelsbolag - 44.04


PS I slutet av podden informerar vi om en fin sak som DU kan vara med och bidra till. 

Lyssna i Soundcloud »

Avsnitt 1 – Pitchpodden

I första avsnittet berättar vi vad #drivaegetpodden kommer att handla om. Vi programledare presenterar oss och berättar lite om vår bakgrund. 

Har du frågor som rör detta avsnitt, skriv till oss på Twitter @bjornlundeninfo