Planerad driftstörning på hemsidan idag 13 januari kl 17-18, vilket kan påverka inloggningen slut_demtill och nu går texten ända Mina sidor, nedladdning av filer mm. 

BL Bokföring

BL Bokföring Plus

– för avancerad redovisning

BL Bokföring Plus är ett komplett bokföringsprogram med funktioner för avancerad redovisning med bl a kostnadsbärare och projekt. Innehåller även anläggningsregister och möjlighet att redigera olika rapporter.

198:-/mån

Pris för (1) användare och ett (1) företag. Extra användare 98:-/mån. Debiteras årsvis. Efter genomfört köp och efter att vi behandlat din order får du ett mejl med instruktioner för att komma igång. 

MOMS TILLKOMMER
Betalkort eller faktura (ingen avgift)

 • Bokföringsprogram - Testa gratis - Online i moln - Björn Lundén - BL Bokföring Plus – för avancerad redovisning - ctl00_cph1_programTrusticons_trustIconsCplpg3005_trustImg
  Tusentals nöjda användare
 • Bokföringsprogram - Testa gratis - Online i moln - Björn Lundén - BL Bokföring Plus – för avancerad redovisning - ctl00_cph1_programTrusticons_trustIconsCplpg3324_trustImg
  Smarta kopplingar till andra system 
 • Bokföringsprogram - Testa gratis - Online i moln - Björn Lundén - BL Bokföring Plus – för avancerad redovisning - ctl00_cph1_programTrusticons_trustIconsCplpg3007_trustImg
  Programsupport och användarstöd ingår i priset 
 • Bokföringsprogram - Testa gratis - Online i moln - Björn Lundén - BL Bokföring Plus – för avancerad redovisning - ctl00_cph1_programTrusticons_trustIconsCplpg3008_trustImg
  30 dagar öppet köp 

Teknisk information

Operativsystem:
Programmet går att köra i Windows 10/8. BL Administration kan installeras i både 32- och 64-bitars operativsystem. 

.NET Framework:
För att installera BL Administration krävs att .NET Framework 4.5.2 finns installerat på datorn.

Internetuppkoppling: 
För att programmet ska fungera bra behöver du en internetuppkoppling av god kvalité, t ex ADSL och 4G med goda signalstyrkor eller fiber.

Utrymme: 
Själva programinstallationen behöver omkring 80 MB ledigt utrymme på hårddisken. .NET Framework upptar ca 450 MB diskutrymme. Dessutom behövs ledigt utrymme för de företagsdata som du kommer att registrera, vi rekommenderar minst 10 MB per upplagt företag.

Skrivare: 
Vissa funktioner i programmet kräver att det skapas en utskrift. Du behöver därför ha en fungerande skrivare installerad. Du kan komplettera med en filskrivare, som skapar en fil av utskriften, istället för att skriva ut på papper.

SQL server: 
Om du har en nätverkslicens och vill köra databaserna i SQL-format krävs det att SQL server finns installerat. Gratisversionen SQL Server Express fungerar.

Filserver: Om databaserna lagras på en filserver i nätverket krävs det att det är en Windows server för att programmet ska kunna jobba mot databasen. Det fungerar inte att placera databaserna på en så kallad NAS. 


Praktisk information

Pris: 
198 kr/mån avser en (1) användare och ett (1) företag. Extra användare 98 kr/mån. Moms tillkommer.

Om du vill ha fler företag, kontakta oss »

Betalning:
Betalning sker i förskott. Betalkort eller faktura.

Avtalstid: 
Avtalet löper per helår och debiteras årsvis. Avtalet löper därefter vidare i samma omfattning om inte annat överenskommits innan avtalstidens utgång.

Uppsägningstid:
Ingen uppsägningstid.

Demo: 
Om du vill testa programmet kan du ladda ner en demoversion som är aktiv i 30 dagar.

Leverans: 
Levereras online. Efter genomfört köp och efter att vi behandlat din order får du ett mejl med instruktioner för att komma igång.

Se även våra ALLMÄNNA VILLKOR »

Omdömen

  FLER FUNKTIONER I BL BOKFÖRING PLUS
  Avstämning mot kontoutdrag

  Du kan importera ett nedladdat kontoutdrag från banken eller skattekontot och använda detta för att stämma av mot bokföringen.  

  Kontoplaner på engelska

  Du kan importera en kontoplan på engelska samt bokföringsrapporter på engelska i ditt företag. 

  Kontoplaner och branschkontoplaner

  I programmet finns kontoplanerna BAS 2020 och ett antal olika branschkontoplaner, bland annat för lantbruk och byggbranschen. 

  Automatisk säkerhetskopiering

  Du behöver inte själv tänka på att göra säkerhetskopior av ditt arbete. Dina data säkerhetskopieras löpande. Dagliga kopior sparas en månad bakåt i tiden. 

  Säker datalagring

  All din information lagras på en server placerad i en säker datahall med bevakning dygnet runt. Dina företagsdata är därför bättre skyddade med vår molnlösning än om du haft dem i din dator på kontoret eller hemma. Lagring av 2 GB data (motsvarar ca 4 000 pdf-fakturor) ingår. Vill du ha mer lagringsutrymme än 2 GB beställer du extra utrymme upp till 100 GB.

  Flera samtidiga användare 

  Flera användare kan samtidigt och från olika platser vara uppkopplade mot samma företagsdatabas. Det kan t ex vara två personer som jobbar med bokföringen på samma företag men sitter på olika platser eller en redovisningsbyrå som låter kunder sköta sin fakturering direkt i programmet. 

  Molndatabas

  Med programmet sparar du dina företagsuppgifter i en databas på internet. De uppenbara fördelarna är att du får en ökad åtkomst genom att du når dina data från olika platser och att vi sköter arbetet med säkerhetskopiering. All trafik mellan programmet och databasen är starkt krypterad. 

  Löpande bokföring

  Verifikationsregistreringen är mycket lättarbetad och snabb. Om du vill kan du jobba med enbart tangentbordet när du registrerar verifikationer. Till din hjälp har du också en intelligent funktion för sökning av konton som gör att du snabbt hittar rätt. Du kan söka efter tidigare verifikationer och på ett enkelt sätt göra ändringar när du upptäckt något som är fel. På skärmen ser du hela tiden kontosaldo, differens och aktuell vinst eller förlust.

  SIE-import och SIE-export

  Med SIE-import och SIE-export kan du överföra uppgifter från och till andra program som har SIE-funktionen, t ex deklara­tions­pro­gram­met BL Skatt. 

  Koppling till BL Byråstöd 

  Har du även BL Byråstöd kan du starta rätt företag i BL Bokföring direkt från BL Byråstöd. 

  Konteringsguider 

  Färdiga automatkonteringar för många ­vanliga affärshändelser. 

  Representationsguide

  I programmet hanterar du enkelt dina representationskvitton via en smidig guide där samtliga förutsättningar för beräkningarna anges. 

  Periodisering

  När du registrerar verifikationer kan du på ett enkelt sätt periodisera utgifter och inkomster. Du anger hur många perioder du vill dela upp utgiften eller inkomsten på och när du vill att den första periodiseringen ska göras. 

  Moms

  I momsrapporten ser du hur momsen är bokförd och upptäcker eventuellt felbokad moms. Du ser också hur du ska bokföra omföring av moms. Om du vill kan programmet bokföra omföringen automatiskt. Med hjälp av den särskilda momstransaktionskontrollen kan du snabbt se vilka veri­fikationer som har felaktigt bokförd moms.

  Hantering av moms i blandad verksamhet (= när du har både momspliktig och momsfri verksamhet) genom proportionering av ingående moms. 

  Förenklat årsbokslut

  För enskilda firmor finns möjlighet att upprätta ett förenklat årsbokslut. Stöd för detta finns i form av en kontoplan för förenklat årsbokslut och deklarationsblanketten NE och SKV 2150. 

  Bokslutshantering

  I samband med bokslutet är det bra att kunna fortsätta med nästa års löpande bokföring sam­tidigt som du arbetar med bokslutet. I pro­gram­met kan du hålla flera år öppna sam­tidigt. Du kan alltså göra klart ditt bokslut parallellt med att du bokför innevarande år. 

  Analys- och sökfunktioner

  I programmet finns flera bra sökfunk­tion­er, bland annat Kontokon­troll, Verifikationskontroll, Moms­transaktionskontroll och Ekonomi­översikt. 

  Fem olika budgetar 

  Du har möjlighet att göra upp till fem periodiserade budgetar för såväl huvudkonton som kostnadsställen, kostnadsbärare och projekt. Detta gäller per räkenskapsår. ­Sammanlagt kan du därför arbeta med upp till 20 budgetar per räkenskapsår. 

  Kostnadsbärare/Projekt 

  Med dessa funktioner kan du hantera den interna redovisningen och få ut resultatrapporter för kostnadsbärare och projekt utan att behöva öka antalet konton. Med kostnadsställe menas till exempel en avdelning, funktion eller ett ansvarsområde inom ett företag. Ett projekt är (till skillnad från kostnadsställe och kostnadsbärare) inte bundet till räkenskapsår utan kan sträcka sig över flera år. 

  Vanliga Frågor!

  • Kan vi vara flera användare samtidigt? 

   Flera användare kan samtidigt och från olika platser vara uppkopplade mot samma företagsdatabas. Det kan t ex vara två personer som jobbar med bokföringen på samma företag men sitter på olika platser eller en redovisningsbyrå som låter kunder sköta sin fakturering direkt i programmet.

  • Vad ingår i programsupporten?

   Programsupport ingår när du väljer ett program från oss. Du får snabb och personlig hjälp på telefon av supportmedarbetare med stor kompetens när det gäller både programmet och redovisning. Utöver den direkta programsupporten har du tillgång till vårt kundforum där du kan ställa frågor samt söka svar på dina frågor. Du hittar även mängder av filmade guider och textguider som förklarar olika programfunktioner. 

  • Fungerar programmet på Mac?

   BL Administration är ett Windows-baserat program men fungerar utmärkt att installera på en Mac-dator förutsatt att du även har Windows på den. Detta kan man lösa på lite olika sätt. Läs mer om detta t ex här:  https://macworld.idg.se/2.1038/1.413058/sa-kor-du-windows-pa-din-mac 

  • Hur gör jag med säkerhetskopiering? 

   Vi sköter arbetet med säkerhetskopiering. All trafik mellan programmet och databasen är starkt krypterad och säker. 

  • Kan jag jobba från flera datorer?

   Ja, dina företagsuppgifter sparas i en databas på internet. De uppenbara fördelarna är att du får en ökad åtkomst genom att du når dina data från olika platser och datorer. 

  • Vilka andra system finns det integrationer till?

   Läs mer om vilka system som vi har integrationer till här https://www.bjornlunden.se/program/integrationer

  •  Fungerar programmet för alla företagsformer?

   Våra program fungerar lika bra för alla företagsformer – enskild firma, aktiebolag, handelsbolag m fl – och föreningstyper. Programmen hanterar kontant- och faktureringsmetod samt alla typer av momsredovisning: månadsmoms, tremånadersmoms och årsmoms. Även momsfri verksamhet.

  BL Bokföring Plus
  – för avancerad redovisning

  Bli en av våra nöjda användare du också!

  198:-/mån

  Vill du ha hjälp att välja
  rätt program för dig?

  Ring oss på 0650-54 14 00 eller fyll i din uppgifter, så kontaktar vi dig!