Vi har haft ett strömavbrott som för närvarande påverkar nedladdning av digitala produkter, programversioner, mm. Vi ber om ursäkt för detta och jobbar på att lösa problemet så fort vi kan!

Deklaration / SRU-koder

LEI-koder för värdepappershandel

SRU-koder är koder som bland annat används för att föra över uppgifter från redovisningen till räkenskapsschemat i inkomstdeklarationen. SRU-koderna styr i vilka rutor de olika beloppen på dina konton hamnar. SRU står för standardiserat räkenskapsutdrag. Skatteverket använder SRU-koder istället för kontonummer.    

Publicerad:
Att arbeta med SRU-koder i våra program

I våra program BL Bokföring och BL Bokföring Plus kan du importera aktuella SRU-koder genom att klicka på Uppläggning – Kontoplan och knappen mer. Du kan även välja att göra egna SRU-kopplingar genom att klicka på fliken extraupppgifter där du kan fylla i SRU-kod.

När din deklaration är klar kan du i BL Skatt Företag eller BL Skatt Proffs skapa en SRU-fil som du sedan skickar in till Skatteverket.

BL Skatt Proffs är dessutom kopplat med BL Byråstöd vilket innebär att programmen kommunicerar med varandra. När du gjort klart något moment i kundens deklaration så uppdateras statusen (som kan vara t ex pågående, hos klient för underskrift och SRU-exporterad) automatiskt i byråstödet.