Omvänd konvertibel

Ett värdepapper som kan liknas vid en utfärdad säljoption. Utgångspunkten är att man placerar ett bestämt belopp på vilket man får en fast avkastning, vars exakta värde beror på marknadsvillkoren på startdagen. Den underliggande egendomen kan vara antingen en enskild aktie eller ett aktieindex. Om kursen på den underliggande egendomen stiger eller är oförändrad får innehavaren behålla den fasta avkastningen. Skulle kursen gå ned, tvingas innehavaren köpa den underliggande egendomen till det förutbestämda priset, dvs det satsade beloppet konverteras till exempelvis aktier.

Ordlista - Ordförklaring för omvänd konvertibel - ctl00_cph1_pg5608_Image1

Bokföring

BOKFÖRING är en oumbärlig handbok för alla som sysslar med bokföring. Konteringsmallar och exempel...

Ordlista - Ordförklaring för omvänd konvertibel - ctl00_cph1_pg5629_Image1

Starta & driva företag

STARTA & DRIVA FÖRETAG är boken för dig som driver eller tänker starta företag – oavsett bransch o...

Ordlista - Ordförklaring för omvänd konvertibel - ctl00_cph1_pg5329_Image1

Enskild firma

ENSKILD FIRMA visar hur en enskild firma fungerar när det gäller skatt, ekonomi och juridik. Du få...

BL Info Online

– de viktigaste nyheterna med kommentarer, råd och tips

BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och lön. Dessutom en rad prak­tiska verktyg som e-böcker, dokumentmallar och beräkningsmallar.