Program / Bokföringsprogram / BL Easy

Vanliga Frågor! 

 • Fungerar programmet för alla företagsformer och momsmetoder?

  Ja, programmet fungerar lika bra för alla företagsformer – enskild firma, aktiebolag, handelsbolag m fl – och föreningstyper. Programmet hanterar kontant- och faktureringsmetod samt alla typer av momsredovisning – månadsmoms, tremånadersmoms och årsmoms. Även momsfri verksamhet.

 • Är det enkelt att komma igång med programmet?

  Ja, när du klickar på Prova gratis i 30 dagar kommer du till en uppläggningsguide i Björn Lundén webb och app. Här registrerar du företagets uppgifter, väljer tjänster, lägger upp användare, mm. Du behöver alltså inte vänta på någon bekräftelse, licens eller annat! 

 • Ingår support?

  Ja, du har tillgång till programsupport via chatt under kontorstid. I våra användarstöd kan du själv hitta svar på dina frågor, antingen genom att ställa en fråga i vårt forum och få den besvarad av våra supportörer eller genom att söka bland redan besvarade frågor. Du hittar även instruktiva filmade guider och textguider som förklarar olika programfunktioner.

 • Fungerar programmet på Mac? 

  Ja, programmet är webbaserat och fungerar bra på Mac/OS. 

 • Kan jag testa programmet gratis?

  Ja, för att du ska vara säker på att programmet passar dina behov tillämpar vi en 30-dagars gratis provperiod som du kan avbryta när du vill.

 • Varför ska jag välja Bjorn Lunden och inte t ex Bokio eller Fortnox? 

  Ja, det är till syvende och sist upp till dig att bedöma förstås. Men frågar du oss tycker vi att det är viktigt att du som är ansvarig för ditt företags redovisning har de stöd och verktyg som behövs för att göra rätt, dvs att du kan upprätta en korrekt redovisning som kan ligga till grund för deklarationen och årsbokslutet/årsredovisningen. Det får du i vårt program. En annan trygghet med oss är att vi har obegränsad tolkning av kvitton och fakturor, så du vet att kostnaden inte skenar i väg om du har många kvitton eller fakturor någon månad.

 • Kan vi vara flera användare samtidigt? 

  Flera användare kan samtidigt och från olika platser vara uppkopplade mot samma företagsdatabas. Det kan t ex vara två personer som jobbar med bokföringen på samma företag men sitter på olika platser eller en redovisningsbyrå som låter kunder sköta sin fakturering direkt i programmet.

 • Hur gör jag med säkerhetskopiering? 

  Vi sköter arbetet med säkerhetskopiering. All trafik mellan programmet och databasen är starkt krypterad och säker. 

 • Kan jag nå programmet från vilken plats/dator jag vill?

  Ja, du kan nå programmet från vilken plats eller dator du vill så länge du har uppkoppling. 

 • Vad behöver jag för att använda programmet?

  Tjänsten är en webbapplikation som fungerar med flertalet webbläsare. Vi rekommenderar Google Chrome. Liksom för andra webbapplikationer förutsätter den att du har en surfenhet (dator, platta eller mobil) och internetuppkoppling. I övrigt krävs att du har BankID samt en e-postadress

 • Kan jag arbeta med flera företag i programmet?

  Ja, du väljer själv hur många företag du vill arbeta med i programmet.